Os mellores restaurantes para comer en Cabana de Bergantiños

Os mellores restaurantes para comer en Cabana de Bergantiños

A boa comida en Galicia é importante e en Cabana de Bergantiños contamos cun dos mellores roteiros gastronómicos

Son moitos os motivos que che poden levar a querer gozar dunha viaxe a Galicia. A súa historia, as súas paisaxes e mesmo as lendas que compoñen as súas zonas atraen a xente de todos os lugares nun intento de poder descubrir un pouco máis dos seus segredos. Pero uno dos puntos que máis chaman a atención de Galicia é precisamente a súa gastronomía.

Na Comarca de Bergantiños dispós de moitos e variados produtos de calidade, sendo unha das zonas que máis propostas pode ter para ti. De feito, trátase dun dos poucos destinos turísticos que ten un gran acceso a tanta variedade de alimentos e que mesmo dispón de pequenas festas nas que o tapeo está proposto para que turistas de todos os lugares e mesmo os propios aldeáns da comarca poidan gozar dos mellores sabores.

Experimenta novos sabores en Cabana de Bergantiños


A pesar de que non existe en si unha cociña propia da Comarca de Bergantiños, a oferta culinaria que se ofrece é variada. De feito, trátase dun lugar perfecto para poder descubrir algúns dos pratos máis exitosos da gastronomía galega coa materia prima da zona que, sobre todo cos produtos relacionados co mar, resulta un completo éxito.

Un dos produtos que, por suposto, non se pode perder é o percebe. Atopámonos co rei do marisco e un dos máis exitosos atópase na zona, especificamente coñecido como Percebe do Roncudo. En Corme celébrase unha festa centrada neste produto e, normalmente, sérvese cunha guarnición, aínda que realmente non é necesaria. Por iso, na zona de Corme atoparás restaurantes especializados en leste e cuxo resultado será inesquecible.

Por suposto, na Costa da Morte non podemos esquecer as nécoras e centolas, as cales son servidas cocidas no seu punto, sen ningún tipo de aderezo. Pero se este sabor non vai contigo ou mesmo esperas algo máis de sabor, entón as lagostas poden ser o prato ideal para ti. Estas tenden a presentarse ao natural e en  salpicón, sendo un dos pratos que resulta como unha exquisitez nesta comarca.

O polbo, un dos pratos estrela da zona


Por suposto, un dos pratos máis tradicionais da zona preséntase co polbo. Á  Feira é a receita máis empregada e demandada en realidade, onde o polbo cócese e sérvese cortado nun prato de madeira e aderezado con aceite de oliva virxe, sal e pementa. Nos últimos anos, os restaurantes tamén abriron novas frontes onde non só sérvese este exquisito prato á prancha, senón tamén en empanada.

Por outra banda, na Comarca de Bergantiños ten especial agarimo os peixes onde o rape, a sardiña e a raia son dos máis saboreados e queridos. Se falamos de pratos típicos da zona, un dos que non pode faltar é a  caldeirada, un prato que non pode deixar de ser saboreado e que permite unha mestura de sabores única. Claro que, se pretendes buscar un sabor un pouco máis da zona, os restaurantes teñen grandes ofertas en servir estes peixes á prancha e, mesmo, ao forno, como é o caso da dourada e a robaliza.

A carne e o pan, produtos característicos da zona


Aínda que o peixe e o marisco demostraron ter unha gran importancia na zona, non son os únicos. De feito, as carnes de aquí teñen unha gran calidade e en restaurantes e mesóns pódense degustar incribles pratos de tenreira, cordeiro ou mesmo polo. Deste xeito podes degustar pratos propios da zona e onde a gandería aínda mantén métodos tradicionais á hora de alimentar o gando.

Se queres probar algúns dos pratos máis deliciosos, recomendamos encarecidamente o cocido ou o lacón con grelos, pratos que se poden atopar con facilidade nos restaurantes da zona, sobre todo nos meses de inverno. E é que non só serán capaces de satisfacer mesmo aos clientes máis esixentes e larpeiros, senón que tamén garante entrar en calor nos días máis fríos.

E para finalizar, o pan é un dos produtos estrela da zona. Cabana de Bergantiños ten unha importante tradición panadeira, contando con impoñentes fornos de leña que seguen producindo a día de hoxe un par que ten gran fama en toda Galicia. Deste xeito demóstrase que a gastronomía en Cabana de Bergantiños é, en xeral, unha viaxe para todos os sentidos.